Dive the City 2018

Dive The City

Alweer voor de 3e keer op rij organiseerden de Petruskerk, ‘t Lichtschip, Het Anker en de Ontmoetingskerk in het weekend van 9-11 november  ‘Dive the City’. Zo’n 30 jongeren van deze kerken brengen een heel weekend met elkaar door en doen allerlei klussen voor maatschappelijke organisaties en mensen die een helpende hand kunnen gebruiken.

Dit jaar is er samenwerking gezocht met Challenge Up, het project in Lelystad in het kader van het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd. Door de handen ineen te slaan, was het mogelijk om een goede diversiteit aan organisaties en klussen te matchen met de enthousiaste jongeren.

Op vrijdagavond startte ‘Dive the City’ met een bezoek aan het Agoratheater, waar we, na een warm ontvangst, de prachtige film Intouchable hebben gekeken. Daarna gingen de jongeren logeren  in Open Haven. De volgende morgen startten ze met een stevig ontbijt en een mooi gebed om daarna vol goede moed met hun begeleiders op pad te gaan. De jongeren gingen o.a. naar De Dierenweide om de schuur op te ruimen, naar de moestuin van Mila Romijn en een tuintje van een bewoner om die winterklaar te maken, naar De Groene Sluis om in te pakken en te helpen in het magazijn, naar de Bibliotheek om voor te lezen aan de allerkleinsten en naar Het Respijthuis om de tuin op te ruimen en te koken voor de gaste. Tussendoor gezamenlijk lunchen in de Open Haven en in de middag weer aan de slag.

De jongeren kwamen enthousiast terug van hun klussen. Ze kwamen bij diverse organisaties en ontmoetten nieuwe mensen en leerden wat b.v. het Respijthuis doet en wat een werk erbij komt kijken om de Dierenweide te runnen. Ook bleek het heel dankbaar werk te zijn om de tuin voor iemand winterklaar te maken. Al met al een bijzondere ervaring.

Door de samenwerking met Challenge Up hebben de jongeren ook nog coins verdiend. De jongeren hebben echter besloten om hun coins te doneren aan een goed doel. Wat dat goede doel is, laten we snel weten. Challenge Up zal zorgdragen voor de donatie van het bedrag aan verdiende coins aan het door de jongeren gekozen goede doel.

Wij verheugen ons nu al op Dive the City 2019!