Help… Ik word 18, wat nu?!

Challenge

Wanneer je 18 wordt ben je volgens de wet ineens volwassen. Yess! …Je mag van alles zonder toestemming van je ouders! je kunt toeslagen aanvragen, je inschrijven voor een een huisje en je mag zelfs stemmen. Maar is het allemaal wel zo leuk en tof? Er wordt ook ineens wel héél erg veel van je verwacht. Regel je zelf eventuele hulpverlening? Vraag je even een DigiD aan? Je StuFi en OV-Kaart al in orde? Je financiën en administratie netjes?

Het is allemaal behoorlijk veel en lang niet altijd even duidelijk. Zowel de leuke als de minder leuke dingen. De jongerenwerkers van Welzijn Lelystad zijn druk met een plan om het voor jou en je leeftijdsgenoten een stuk simpeler te maken! Zo’n plan willen ze niet helemaal zelf verzinnen natuurlijk. Juist jouw input en ideeën zijn zeer waardevol! Of je nu bijna 18 wordt, of wanneer je onlangs 18 bent geworden; wij dagen jou uit om mee te denken over dit plan. Zorg jij dat het voor zowel jezelf als voor alle toekomstige 18-jarigen een stuk overzichtelijker gaat worden?!  Ja toch?

  • Max aantal deelnemers: 10 tot 12
  • Max aantal Coins: 10 tot 20 (20 coins is maximaal €100)
  • Duur challenge: 4 tot 6 bijeenkomsten
  • Start: februari 2019

Er zijn natuurlijk al een heleboel challenges beschikbaar, maar het kan zijn dat jij een heel ander idee hebt. Laat het ons hier weten en dan gaan we samen kijken hoe we jouw challenge kunnen vormgeven.

What’s in it for you?

Met deze challenge lever je een échte bijdrage aan een ander en aan Lelystad, hoe groot of klein ook. Maar je heb er zelf ook veel aan. Dit krijg je er voor terug:

Beloning
Voor deelname aan een challenge ontvang je een beloning in de vorm van coins die alleen uit te geven zijn in onze webshop. Een korte challenge duurt een halve tot hele dag waar je maximaal 4 coins mee kan verdienen (totaal ter waarde van €20). Aan een lange challenge werk je meerdere maanden een aantal uur per week. Hier kan je maximaal 20 coins mee verdienen (totaal ter waarde van €100).

Ervaring
Met een challenge doe je echte ervaring op en kan je iets betekenen voor een ander. Binnen deze challenge is dat:

  • Je denkt mee over iets waar je zelf ook gebruik van kan maken
  • Je helpt leeftijdsgenoten

Persoonlijke ontwikkeling
Naast de ervaring die je opdoet, helpen wij jou op weg met een stukje persoonlijke ontwikkeling als je dat leuk vindt. Door middel van:

  • Het opbouwen van jouw cv en Linkedin Pagina
  • Ons aanbod van workshops