Voorlees Challenge

Challenge

Vind jij het leuk om voor te lezen én om te gaan met kinderen? Dan is de voorlees challenge iets voor jou.

Via de VoorleesExpress ga jij 20 weken lang, iedere week bij een gezin in de buurt langs. Je gaat op een vaste middag of avond bij hen thuis voor lezen aan het kind van het gezin. Door voor te lezen, help je het kind met de ontwikkeling van de taal. Daarnaast kan je ook kijken op welke andere manieren je kan zorgen dat het kind beter wordt in taal. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen. Door middel van samen met de ouders en kind voor te lezen, praten en taalspelletjes te doen. Hoe meer taal een kind hoort, hoe sneller het leert.

Een jong kind is enorm gevoelig voor taal. Als een kind drie jaar is kun je al zien dat er een groot verschil is in de woordenschat, tussen kinderen die veel in aanraking komen met taal en kinderen die weinig taal horen. Dit verschil in taalontwikkeling halen kinderen later moeilijk in. Daarom is (onder andere) voorlezen enorm belangrijk.

Na de zomervakantie starten we weer met een nieuw voorleesseizoen. Je wordt dan ook nog uitgenodigd voor een introductiebijeenkomst en training interactief voorlezen.

Wil jij een bijdrage leveren aan de taalontwikkeling van kinderen in Lelystad? Schrijf je dan snel in!

Let op: deze challenge is voor jongeren vanaf 16 jaar. Ben je nog geen 16 maar zou je wel graag willen voorlezen, stuur ons dan een bericht!

  • Start: per direct
  • Duur challenge:  20 weken
  • Max aantal deelnemers: 10
  • Max aantal Coins: 20 (maximaal €100)

Er zijn natuurlijk al een heleboel challenges beschikbaar, maar het kan zijn dat jij een heel ander idee hebt. Laat het ons hier weten en dan gaan we samen kijken hoe we jouw challenge kunnen vormgeven.

What’s in it for you?

Met deze challenge lever je een échte bijdrage aan een ander en aan Lelystad, hoe groot of klein ook. Maar je heb er zelf ook veel aan. Dit krijg je er voor terug:

Beloning
Voor deelname aan een challenge ontvang je een beloning in de vorm van coins die alleen uit te geven zijn in onze webshop. Een korte challenge duurt een halve tot hele dag waar je maximaal 4 coins mee kan verdienen (totaal ter waarde van €20). Aan een lange challenge werk je meerdere maanden een aantal uur per week. Hier kan je maximaal 20 coins mee verdienen (totaal ter waarde van €100).

Ervaring
Met een challenge doe je echte ervaring op en kan je iets betekenen voor een ander. Binnen deze challenge is dat:

  • Je helpt een kind met taalontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling
Naast de ervaring die je opdoet, helpen wij jou op weg met een stukje persoonlijke ontwikkeling als je dat leuk vindt. Door middel van:

  • Het opbouwen van jouw cv en Linkedin Pagina
  • Ons aanbod van workshops

Geef je op voor deze challenge